Intrebari frecvente foraje

1. La ce pret lucrati?

Pretul este intre 50 – 70 euro metrul liniar cu tubulatura inclusa. In cazuri speciale pretul poate urca pana la 100 euro/m liniar. Dupa ce vizitam amplasamentul va putem face o ofera oficiala sau va putem spune daca nu putem sa luam lucrarea.

2. Aveti zone in care nu lucrati?

Da, in terasa raurilor si in zone muntoase.

3. Ce tubulatura folositi?

Tubulatura albastra, speciala pentru puturi de apa. Tubulatura albastra este confectionata din PVC alimentar ce nu permite formarea bacterilor. Colaboram cu mai multe companii: Teraplast, Valrom, Valplast, etc.

4. Cat dureaza un foraj pentru apa?

Forajul unui put poate dura intre 1 saptamana si 4 saptamani. In cazuri exceptionale poate dura 2 luni daca apar defectiuni la instalatia de foraj.

5. Prin ce metoda forati?

Forajul se executa in sistem rotativ cu fluid de foraj si circulatie directa. Fluidul de foraj este pompat din batal in gaura de sonda prin prajinile de foraj si aduce la suprafata materialul dislocat.

6. Care este necesarul de apa pentru realizarea unui foraj?

Intre 1 mc de apa si 5 mc.

7. Ce dimensiuni are instalatie de foraj?

Instalatia de foraj are dimensiunile cca 2 m x 3 m.

8. Ce suprafata afectati?

Pe langa instalatia de foraj mai avem nevoie de una sau doua gropi in care se va decanta materialul adus la suprafata. Suprafata totala afectata va fi de cca 10 – 15 mp.

9. La ce adancime forati?

Adnacimea minima este de 20 m si adancimea maxima 60-70 m.

10. Ce debit de apa voi avea?

Am executat foraje din care se scot de la 300 l / zi pana la 25.000 l / zi in functie de stratele acvifere intalnite.

11. A treia panza la ce adancime se afla?

Din experienta noastra la cca 50 m.

12. Garantati un anumit debit de apa?

Nu. In cazul in care debitul de apa nu este suficient se poate amenaja un bazin tampon cu plutitor care va fi in permanenta plin.

13. Se poate detecta apa de la suprafata?

Nu. Nu se poate detecta apa de la suprafata decat prin metode geofizice ce costa foarte mult. In general intre 20-30 m exista apa in orice loc din Romania. Avem posibilitatea sa detectam stratele acvifere dupa executarea forajului cu ajutorul sondei geofizice. In acet mod se pot economisii bani in cazul in care se decide sa nu se mai tubeze putul forat.